Fortsätta semestra

Grebbestad (kopia)

 

Nu börjar semestern lida mot sitt slut, men än värmer sommaren oss. De flesta av oss är tillbaka på våra arbeten, lite omtumlade och tilltufsade efter sommarens bravader, sena kvällar, salta & söta bad samt spontana utflykter med AC’n på högvarv. Plötsligt står vi där vid kaffemaskinen igen och undrar vad som hände.

Inte alla kommer tillbaka till en plats och/eller till personer de gillar. Jobbångesten kan vara svår för många. Ett helt år kvar till nästa semester?! Hur ska jag orka? Det handlar inte om att orka, ”orkar du inte” så är det nåt som väldigt snart kommer gå väldigt snett. Vi kan bita ihop och orka i ett par veckor men inte ett år. Skadorna blir alldeles för stora och tar alldeles för lång tid att reparera, det är absolut inte värt det.

Hur gör vi då? När semestern känns på tok för kort och vardagen nyss drämt till oss i ansiktet. Vi fortsätter semestra! Din ledighet från jobbet kanske är slut men du kan fortfarande dra ut på sommaren och på semestern.

Vad gör du på semestern? Solar och badar? Packa badkläder och handduk i bilen och åk och bada efter jobbet. Brukar du äta mycket grillad mat på semestern? Fortsätt grilla och njut av god sommarmat. Brukar du ha en speciell sommarklänning eller ett par favoritshorts som du skrotar runt i hemma i trädgården på semestern? Ta på dig ditt sommarplagg efter jobbet, känslan dröjer sig kvar där i doften av solvarm hud och spf15.

”Fortsätt njut, fortsätt leva”