Väljer du lycka?

Väljer du att vara lycklig? Vad är det för provocerande fråga kanske du tänker nu. Låt oss utveckla. Vi tror nämligen att lycka inte är en produkt av främst fysiska omständigheter, utan ett mentalt ställningstagande.

Tänk dig en buddhistmunk. Hen har inga ägodelar, inget jobb, ingen egen bostad, ingen partner och inga barn. Inga fysiska omständigheter som många av oss förknippar med lycka. Ändå så slås man av lyckan de utstrålar.

Det finns de som har mycket mer än dig men som ändå inte är lyckliga. Inte sällan hör man de som till synes har allt och lite till beklaga sig eller bryta ihop när man skrapar på ytan.

Så om det inte spelar någon roll för lyckan hur mycket eller lite vi har i livet. Vare sig det är familj, vänner, arbete, bostad, bilar eller prylar. Vad spelar då roll?

Det kan bara du svara på. Svaret finns inom dig. Hur kan du välja lyckan idag? Vissa dagar är det svårt, vi förstår. Fast många dagar går det. Stanna upp, ”count your blessings”, tänk på det som faktiskt inte är dåligt, förundras över det lilla, andas in det stora. Jag kan välja nu, jag kan aktivt välja att känna lycka. Den är alltid tillgänglig för mig.