Vi växer i motstånd

DSC_2875

 

Det är högst motvilligt som jag erkänner det: Vi växer av motstånd. Vi behöver motstånd för att växa och utvecklas som människor. Det är när vi anstränger oss och kämpar som vi blir bättre, starkare och klokare.

Fast visst är det jobbigt att lära sig nya saker? Visst är det lite obekvämt med förändring? Visst är det otrevligt att utmana sig själv och gå utanför sin comfort zone? Ja, det är ofta högst motvilligt som många av oss står fast och trotsar motståndet. Det är då det händer grejer…

Våra sinnen är som våra kroppar. Vi växer inte i stunden av den fysiska ansträngningen, vi växer i vilan. Våra muskler växer efter att en utmaning är genomförd, inte under tiden som utmaningen varar. Samma gäller för vårt sinne, det växer när vi ger oss tid för reflektion.

Om vi känner ett behov av att förändras så behövs motstånd. En krävande arbetsuppgift, ärliga samtal med en person vi gett vårt förtroende, en obekväm situation eller våra egna utmanande tankar om oss själva och vad vi vill uppnå.

Det är bara du som kan göra det, din inre utveckling är det bara du som ansvarar för. I motstånd växer du, när utmanas du?