Sluta skjuta upp

011

 

Ja, ja tänker du. Jag ska ta tag i saker, jag vet. Beredd på en uppläxning? Inte alls tanken här. Istället vill jag be dig att fråga dig själv hur ofta du skjuter upp roliga saker? Hur många saker får vänta till helgen eller till och med semestern? Vad av alla livets glädjeämnen har inte fått stryka på foten för att du måste jobba över, förbereda för morgondagen, tvätta, städa, sitta i telefonkö eller skriva inhandlingslistor?

”Ska bara hämta kalendern…hm, hur ser det ut för dig helgen om 4 veckor? Den söndagen där hinner jag nog klämma in en träff. Då kan vi hitta på nåt roligt!”

Mm. Det är förmodligen inte så att din kalender fram till den där luckan är fylld med saker som får dig att må bra, eller? Visst, du kan inte strunta i att hämta din unge på dagis men om du skjuter upp ”dig själv” om och om igen så kommer du tillslut att känna frustration och bli missnöjd livet. Plötsligt så har det gått över gränsen och du exploderar på din omgivning. Helt i onödan.

Måste allt roligt i livet verkligen vänta? Du lever ju faktiskt varje dag och ibland kanske det ändå går att prioritera annorlunda.

Måndag: Kan tvätten vänta en dag till och att du istället går på bio med din partner?

Tisdag: Kan du strunta i att laga mat ikväll och istället träffa en vän och äta en god middag ute?

Onsdag: Hur längesen var det du var hos frisören eller på massage, kan du unna dig det efter jobbet?

Torsdag: Istället för att se på TV ikväll kanske ni kan packa kvällsmat och åka ut till havet/sjön.

Fredag: Fredagsvin.

Kläm in glädjeämnen så ofta du kan. Vi är inte lediga tillräckligt ofta för att hinna med allt roligt och själsnärande.