Vi Läker Varandra

M-A-S-2004-10-24 181942 kopia

Människor behöver människor. Det finns sällan något som hjälper bättre än en annan människa. Om du har brutit benet så lagar en människa det åt dig, om ditt hus brinner så kommer en människa och släcker det åt dig, om du behöver lära dig nåt nytt så är oftast en människa den bästa läromästaren, om det gör ont i hjärta och själ – så är en kram från en älskad människa det som läker mest.

Ofta så kan man känna sig ensam med alla bekymmer. Som om man måste lösa allt själv, det måste man inte. Du är inte ensam. Tänk på dem som du tycker om – partner, barn, föräldrar, vänner, mostrar, farbröder, kusiner eller grannar. Det finns säkert minst EN person i ditt liv som du älskar eller tycker väldigt mycket om. Vad skulle du kunna göra för den personen? Skulle du svara på hennes ångestfyllda telefonsamtal mitt i natten? Skulle du skjutsa honom till akuten? Skulle du hjälpa henne att packa några flyttlådor?

Tänk nu om din person säger till dig att han/hon inte räknar med dig. Din vän/förälder/son/dotter tänker inte att du kommer hjälpa. Hur skulle det få dig att känna dig? Du är inte räknad med. Din hjälp ”finns inte” för den personen. Tragiskt, eller hur? Säkert inte sant heller? För du finns säkert där, för dem som betyder mest för dig. Gissa vad – de gör det för dig också. De känner precis samma sak som du kände nyss när du inte räknar med deras hjälp och insisterar på att klara dig själv.

Vi som enskilda individer blir inte mindre kapabla för att vi är fler som hjälps åt. Vi bidrar med vår kompetens och vår individuella styrka och blir tillsammans en mångfacetterad och stark grupp som tillsammans kan lösa allt!

”Vi hjälper varandra. Vi lagar varandra. Vi läker varandra.”