Våren – Förnyelsen

 

Vilken speciell tid vi har kommit till. Våren är för en del en tid av förnyelse och en möjlighet att städa ut det gamla. När vi skall förändra saker i våra liv behöver vi först se på hur det är och vad vi vill ha kvar, så att vi inte, av iver kastar det vi egentligen mår bra av. 

När vi ser tillbaka på hur det har varit eller vad vi har haft, så är det viktigt att vi utvärderar snarare än att vi kritiserar. När vi är kritiska till det som varit så bryter vi ner oss själva istället för att vara tacksamma för det vi har haft. 

Det är viktigt att förstå att: ”Vi gjorde så gott vi kunde. Vi fattade beslut under rådande omständigheter”.

Ibland blev dom beslut vi fattade inte helt vad vi hade tänkt oss, det är lugnt, det går att fatta nya och gå vidare – gör om och gör rätt. 

”Det är en konst att känna av ”lagom” mycket”

Allt är inte perfekt jämnt, ibland är det lite tufft och jobbigt. Med det sagt så ska vi inte trycka undan och ignorera negativitet och destruktivitet i våra liv. Vad är nedbrytande i din tillvaro? Hur länge har du stått ut? Har du en deadline för när det jobbiga borde vara över? Ibland är det lite tufft, sånt är livet – fast det får aldrig hålla på längre än vad du klarar av. Det måste få ett slut, antingen av dig själv eller av utomstående påverkan.

Fast ibland är det som vi upplever helt naturligt och det är snarare vårt sätt att se på situationen som behöver förändras. Det kanske är påväg att växa något positivt ut ur situationen du befinner dig i – fast du ser det bara inte än. Du kanske utsätts för en prövning som kommer få dig att utvecklas.

Förnyelse är ofta jobbigt. Det gör lite ont att ömsa skinn. Var inte för hård mot dig själv men försök också se det för vad det är. Vad vill du ta med dig och vad vill du lämna bakom dig?