Är du riktigt ledig när du är ledig?

Nu står vi inför vår sommar semester, men det är ju inte bara semestern som ska njutas av. Det är ju hela den här fantastiska tiden. Det kan innebära en del press. Att saker måste vara på ett speciellt sätt. Vi har satt ihop några råd för en bättre ”ledighetsbalans”.

  1. Bestäm dig för vilken känsla du vill känna under din ledighet.

2. Vad vill du egentligen? – Inte vad du borde eller måste. Bestäm dig för vilka aktiviteter som du vill att din ledighet skall innehålla.

3. Prioritera – du kan förmodligen inte göra allt. Varför inte bestämma dig för att inte ha mer en en aktivitet per dag, och sen när du har gjort den belöna dig själv.

4. Var spontan. Ofta är vår vardag ganska inrutad. Även om du har bestämt dig för en syssla just den dagen så är det helt ok att värdera om det beslutet.

5. Var ”nedkopplad”- i vardagen har vi full koll på sociala media. Vi scrollar genom Instagram, kollar mail, läser nyheter och Facebook. Hur skulle det vara om du provade att inte göra detta? Vad skulle det ge utrymme för?

Vad du än bestämmer dig för att göra så hoppas vi att du gör det du vill göra och att sommaren blir skön även om den kanske inte blir precis så som du tänkt alla gånger.