Byta liv

Vill du byta liv? Tänk om det vore möjligt. Hur skulle du vilja ha det då? Mer fritid? Högre lön? En större lägenhet? Ett hus? En mer vältränad och sundare kropp? En relation? En bättre relation än den du har? Fler vänner? Resor? Elektronikprylar? Bilar? Smycken? Klockor?

Nu leker vi med tanken att du kan få allt detta, du kan få byta bort ditt liv och få ditt drömliv. Fast det finns en hake… Du måste ge ditt nuvarande liv till din bästa vän. Precis som det är nu. Rakt av.

Tror du att din bästa vän hade blivit nöjd med det livet han eller hon blivit tilldelad? Hade vännen varit nöjd med mängden fritid, arbetet, vännerna, bostaden, sambon, ekonomin, hälsan?

Nu hade det varit spännande att din min. Höra vad du tänker efter att du läst det här. För risken finns att du inte hade kunnat ge din bästa vän ditt liv med gott samvete. För verkligheten ser ut såhär, många är inte nöjda med sina liv. Alternativt – fokuserar på fel saker. Ibland så står vi liksom bara ut med att ha det som vi har det. Utan att verkligen försöka förändra det.

Du som med gott samvete kan tänka dig att byta bort ditt liv, du har redan ett bra och fint liv. Vad ska du då byta till?

Om ingen annan ska behöva ha det som du har det på jobbet eller i skolan, om ingen annan ska behöva ha det som du har det hemma, om ingen annan ska behöva stressa så mycket som du gör, om ingen annan ska behöva ha det som du har det i din relation varför ska då Du behöva ha det så?

Vill du byta liv? Det är möjligt…