När själen är trött

Ibland behöver vi sätta oss ned och låta själen komma ikapp. Livet händer hela tiden och vi hänger med bäst vi kan, men ibland blir själen trött. Den hamnar på efterkälken och vi blir vilsna utan den. Då behöver vi stanna upp och ge själen en chans att hinna med.

Vi rusar genom livet, jagandes efter mening och lycka. Vi blir så uppslukade att vi missar den ibland, Lyckan där den står precis bredvid oss. Ständigt närvarande, som en liten vän i vår egen skugga. Redo att uppmärksammas och umgås med.

Själen behöver lycka. Den har också behov så som hjärnan och kroppen. Precis som vi tar hand om våra kroppar och våra hjärnor så behöver vi ta hand om vår själ. Den glöms lätt bort. När ska den få frodas och känna sig levande och älskad?

Sådana där stunder som gör en ”glad ända in i själen” är sånt som själen behöver. Lycka, glädje, värme, fina stunder att lagra inom sig. Lägg handen på hjärtat och ställ en ja eller nej fråga, då svarar hjärtat tillsammans med själen. Närmare din sanning kommer du inte.

Själen kan inte bara hänga med dig i livet, då tvinar den bort. Den behöver näring, från dig och från människor som du älskar. Ge den det. Stanna upp och lyssna. Var ensam utan distraktioner och ta dig tiden att lyssna på dig själv och låt själen komma ikapp.