Dags för utvärdering

Vad tänker du när du tänker på det här året? Det blev ju definitivt inte som vi hade tänkt oss. Nu har vi tre månader kvar av 2020 och vi är många som känner oss snuvade. Så många ändrade planer, inställda saker, varsel, oro, rädsla, eller ännu värre?

Nu går detta året sakta ner i vila, naturen förbereder sig för vintervilan men vi kanske ökar på takten igen? Med allt som hänt i ryggen – hur går du vidare i det vardagliga livet? Börjar du vänja dig vid rådande omständigheter eller har ditt beteende anpassats efter situationen? Just anpassningsförmågan är en av människans starkaste ess i rockärmen när det kommer till evolution. Det är också den som får oss att tuffa på framåt och ibland glömma av att titta i backspegeln. ”Såhär är det ju nu.”

När vi vänjer oss så är det lätt att missa utvärdering och det aktiva lärandet. Jag reflekterar över det här, jag tar med mig detta, jag fortsätter såhär.

Det kanske har dragit igång med full fart på jobbet eller i skolan men unna dig en stund i tystnad. Ta en promenad i skogen eller sätt dig i ensamhet och fundera på vad det här året har inneburit för dig. Vilka svårigheter har du mött, hur har du handskats med dem? Har du tagit dig vidare eller är du på väg? Har du omvärderat något? Slutligen, till det viktigaste – vad är du tacksam för?