En andra chans

Det finns så mycket här i livet som vi skjuter på framtiden. Resor, möten, upplevelser, drömmar…saker som är så viktiga för oss men som alltför ofta faller mellan stolarna. Vi tar det nästa år. Vi gör den där resan efter att vi fixat det där. Vi köper den så fort vi blivit klara med det här.

Ett gott råd: sluta vänta, gör det nu. Handen på hjärtat, är det möjligt redan nu? Vad är det egentligen som stoppar dig? Om det inte kan förverkligas nu, kan det göras snart? Kan du sätta upp en tidsplan med delmål för avstämning så det blir mer konkret och överskådligt?

När/om vi väl investerar i den där resan, upplevelsen eller materiella saken så är förväntningarna ofta skyhöga. Vi har äntligen tagit tag i saken, vi har planerat, sparat och gjort prioriteringar som möjliggjort det vi nu har inom räckhåll.

Vi har nu byggt upp en vision om hur allt ska bli. Det kommer bli toppen! Allt kommer klaffa! Allt kommer bli roligt! Humöret kommer vara på topp! Sen blir det inte riktigt så…

Besvikelsen kan bli så orimligt stor om det inte blir exakt så som vi tänkt oss när vi verkligen ansträngt oss för att göra det vi drömmar om och önskar möjligt. När allting inte blir så perfekt som vi tänkt så blir fallet hårt.

Vi kan inte påverka allting, vi kan inte styra allt, vi kan inte bestämma hur saker och ting ska bli. Det är jobbigt, men vi kan nästan alltid få en andra chans. Det är få tillfällen i livet som inte går att få en andra chans på. Förlåt omständigheterna, människorna, ödet och våga tro på en andra chans.