Hur kan livet kännas mer magiskt

Känns det ibland som om livet består av 110% vardag? Som om livet går på autopilot? Som att livet egentligen bara händer dig, drabbar dig. Många dagar är varandra lika och vad du åt i tisdags minns du inte längre. När träffade du den vännen senast? Hur många kväller per månad gör du något annat än att se på tv eller scrollar på mobilen?

Vi vill uppleva mer. Känna mer. Leva mer! Ändå så fastnar vi i våra egna mönster och distraherar oss från att uppleva livets magi. För hur ska vi kunna ”vara där på riktigt” om vi hela tiden är någon annanstans i sinnet?

För att ”leva mer” så behöver vi känna mer samt ta oss tiden och utrymmet för just detta. När vi stannar upp och tar ett andetag – då kan vi gå in i känslan på riktigt. När vi slutar distrahera oss så ser vi nyanserna och storheten i det lilla.

Det är lätt att livet bara blir en enda lång to-do-lista. Med ruta efter ruta att bocka av. Jag ska bara göra detta också. Vi måste fixa det här först. Vi får ta och ta tag i detta nu till helgen. Hela tiden adderas nya kryssrutor till listan. Sen detta och detta. Vad ska vi äta till middag? När behöver vi boka tid för däckbyte nu igen?

A N D A S

Det är livet som swishar förbi dig nu. Ja, det finns saker som behöver göras men du är din egen pausansvariga. Du är din egen livsmagiker. Du bestämmer hur din guldkant i livet ser ut, samt ser till att den införlivas.

Lever gör vi tills vi dör, upplever livet gör vi på eget initiativ.

Så gå nu ut och L E V