Lyckas alltid – en illusion

Vägen genom livet är sällan bara rak. Ibland kommer vi fram till ett vägskäl där vi behöver välja, ibland möter vi på hinder som vi behöver hantera. Ibland blir livet så mörkt att vi går vilse, oavsett så glöm då inte att du alltid kan tända ett ljus inom dig själv så att du kommer rätt igen.

Kanske upplever du just nu att det är svårt att hitta ljuset, glöm då inte att det finns personer runt dig som är villiga att hjälpa dig om du bara ber om hjälp, nästa gång är det kanske du som får förmånen att hjälpa någon annan finna sitt ljus.

Vi skulle vilja uppmuntra dig att när du ser tillbaka på 2023 så fundera på hur du skall göra 2024 lite trevligare. Ibland kan det innebära att du behöver ta ett kliv framåt för att få saker gjorda och för att få stimulans. Det kan också innebära att du behöver ta ett kliv tillbaka för att återhämta dig för att återfå lusten och kraften igen. Om vi försöker att ha ett för högt tempo på för många plan samtidigt i våra liv så riskerar vi snart att drabbas av utmattning. En lagom balans av både ”Jakt och lek” tror vi är viktigt för att hålla.

Även om vi kanske förstår att vi behöver ha pauser för återhämtning mellan dessa aktiviteter så är det inte alltid som vi bejakar det utan vi är på en ständig ”jakt”. Vi tror att vi skulle gynnas av ett lite jämnare tempo i våra liv, då skulle vi hålla längre.

Så nu tillbaka till din utvärdering av 2023, minns du att vi skrivit om att ett drag hos lyckliga människor är att dom var ”icke dömande”, dom la lite energi på att döma andra men dom la också inte så mycket tid på att döma sig själva, det här är nyckeln. För att lyckas med att utvecklas och komma vidare i livet behöver vi sluta att vara så hårda mot oss själva och istället leta efter nya sätt att utveckla oss.

Till sist ibland när vi läser, hör eller ser vad andra gör så kan vi tro att dom alltid lyckas eller lever som dom lär, detta är bara en illusion.

Alla faller ibland det är helt naturligt, även proffs, så det viktiga är inte om vi faller utan att vi reser oss igen, denna gång förmodligen lite klokare och med lite mer visdom.

God fortsättning på livet önskar Johanna och Christer!