Hur sammanfattar du året som gått?

Har det varit ett givande eller turbulent år för dig? Om det varit det ena, har det då varit tack vare dig? Om det varit det andra, har det berott på omgivningen? Om du skulle lista de topp tre bästa sakerna som hänt under året och de tre saker som varit tuffast/mest utmanande. Vems namn hade du då kunnat skriva bakom de här sex stycken sakerna, de bästa och de jobbigaste.

Är några av de bra sakerna din förtjänst eller omgivningens? Är några av de dåliga sakerna på ditt ansvar eller någon annan? Året har säkert innehållit lite av båda? Både bra och dåligt. Saker som du har kunnat styra över och sånt som varit utanför din kontroll.

De sakerna som varit bra och din egen förtjänst, ge dig själv lite uppmärksamhet och cred för att du gjort detta. De dåliga sakerna som berott på dig, kan du lära av dom?

De sakerna som berott på omgivningen, bra och dåliga. Kan du i backspegeln se att detta var utanför din kontroll och hitta en acceptans för det? Vila i det bra, hitta acceptans för det dåliga?

Livet tycks ibland bara ”drabba” oss. Saker händer. Bra och dåliga. Vi glömmer att fira våra framgångar och vi slår på oss själva för sånt som vi inte kan påverka. Vart är rättvisan i det? När du blickar tillbaka på ditt år, hade du då kunnat göra det i rollen av en vän. Med snäll blick. ”Det där gjorde du ju så himla bra! Tänk va lyckat det där blev.” ”Den där situationen var inte ditt fel, du kan inte hållas ansvarig för detta.”

Tack för 2023, både med- och motgångar. Tack för att du läser våra texter, hoppas att de inspirerar.

God Jul & Gott Nytt År!
Varma hälsningar
Johanna & Christer