Om tid inte var en faktor

Om tid inte var en faktor, hur hade ditt liv sett ut då? Om du visste att du hade obegränsat med tid. Ditt dygn var inte 24h utan 50h? Ditt år hade 100 dagar extra. Ditt liv var oändligt. Eller – detta var ditt sista år.

Perspektiven ändras på en millisekund, eller hur? En del lever med vetskapen att de ska dö snart men de allra flesta av oss vet bara ATT vi ska dö. Inte när. Fast detta är ingen text om döden, utan om tid. Hur vi upplever den och hur vi förvaltar den.

Om du skulle sätta dig ned och rita upp ett klassiskt tårtdiagram över din tid. Hur stor tårtbit skulle ditt jobb ha, din familj, dina vänner, utveckling/utbildning, träning, vila, din egentid. Din tidtårta kan se ut precis hur som helst. När tiden är uppdelad så kan du utvärdera. Stämmer detta överens med verkligheten och stämmer det överens med hur du vill spendera din tid.

Jag överlåter till dig att avgöra vad som är möjligt i ditt liv. Vi har alla 24h men att säga att du kan fördela din tid precis hur du vill vore lite orättvist. Till 99% sant men vissa saker kan vara svårt att förändra. Fast om tidtårtan inte smakar så kanske det kan vara värt ansträngningen att omfördela.