Sommar och dags att koppla på…

…sinnena. Vi har under flera somrar skrivit om vikten att koppla ned, koppla ifrån, checka ut. Då från digitala intryck. Den här sommaren och semestern så vill vi istället vända på det och uppmana till att koppla på. Fast på det privata och inre planet. Hur kan du bli mer närvarande, njuta mer, insupa din sommar oavsett innehåll.

Just nu är det dyrt att resa, äta och leva generellt och många av oss kommer säkert tvingas att prioritera vad vi investerar i denna sommaren. Då vill vi uppmana till att koppla upp närvaron i vardagen. Insupa en solnedgång, mysa med en picknick i det gröna, njuta av ett kvällsdop i sjön eller havet. Försök att göra det med en medvetenhet. Vad upplever du just nu, prova att sätta ord på det. Hur känner du just i denna stund? Är du lugn, harmonisk, trygg? Eller stressad och rastlös?

Bli inte nedslagen om stunden inte blev exakt som du tänkt dig. Du kanske inte var 100% närvarande men då har du gett dig själv möjligheten och kan prova på nytt snart igen. Skriv gärna upp några saker som du vill fylla dina sinnen av i sommar. Läsa en bok, gunga i en hängmatta, dricka ett glas vin sent på kvällen när allt tystnar. 

Prova, testa igen och utvärdera. Var du mer närvarande när du kopplade på sinnena? Njöt du lite mer av livet än vad du brukar? Många av oss vill ”leva mer” men upplever att vi inte har tid i vardagen. Sommaren och semestern är perfekt tid att börja känna och utveckla detta. För att sen ta med sig det in i hösten.