Stanna upp

Stanna upp, ta tre djupa andetag och känn tacksamheten av att du precis har stannat upp. Bli kvar i den pausen en stund. Hur känner du dig? Lugn, trött, tung, orolig, glad, arg?

Ibland så behöver vi stanna upp för att komma framåt. Låta svaren komma till oss i pausen. När allt rusar fram så är det lätt att vi missar dom – svaren på hur vi mår och hur vi vill leva. I tystnaden och stillheten så kommer svaren till mig. Då vet jag vad som behöver göras, vilka val som är rätt för mig, vad som får mig att må bra på riktigt. Vi tar det sista en gång till – vad som får mig att må bra på riktigt.

Det är svårt att vända, det är svårt att byta kurs, det är svårt att bryta upp, det är svårt att inse att ens liv inte riktigt är så som man hade önskat sig men det är ännu svårare att se tillbaka på det och ångra sig.

Om du tvivlar – lägg handen på hjärtat och fråga. Vill jag verkligen fortsätta med detta? Är detta verkligen rätt för mig? Hjärtat kan bara svara på ja- eller nej-frågor, alla frågor som innehåller vad, hur, när, varför etc är frågor för hjärnan. Hjärtat vet alltid svaret och det kan var smärtsamt att ställa en sådan fråga, för det kan innebära en jobbig eller läskig förändring.

Återigen, ditt liv händer nu och i slutet så är det försent att ångra sig. Så ta dig tid att stanna upp för att komma framåt. Framåt i den riktning som du innerst inne vill fortsätta i.