Tacksam

Konsten att vara tacksam för det vi har. En del av oss har gått igenom en månad som har varit lite svårare rent ekonomiskt. Medan för andra har det varit som vanligt. Hur som helst så är det spännande hur vår uppfattning om ett ”fattigt” liv kan skilja sig åt.

En del är tacksamma bara vardagen går runt, då dom har haft andra erfarenheter om vad som är ”normal” standard. För andra är det tvärt om, dom är ledsna och oroade för att dom inte kan nå upp till den standard som olika media vill få oss att tro är normal standard.

Dom flesta av oss har en plats att få skydd på för väder och vind, vi har värme, mat för dagen och oftast mer än ett par kläder och byta med. Många av oss har också ett par vänskapsrelationer och lite medel att förgylla våran vardag med så vi får stimulans.

Att jämföra oss med andra har alltid varit ett av dom säkraste sätten att bli olycklig på, detta gäller givetvis på alla plan. Hur illa är det egentligen? Hur skulle det vara om vi nån gång emellanåt inte tänkte på det vi vill ha eller det vi saknar. Utan på det vi har. Punkt.

Kanske borde vi oftare stanna upp och reflektera över allt vi har istället för på allt det vi inte har. Så länge vi fokuserar på allt vi inte har så är risken stor att vi kommer uppleva vårt liv som fattigt.

Månadens verktyg för ett lyckligare liv är alltså: Se över din inställning till hur du har det och vad som händer i ditt liv. Detta verktyg fungerar lika bra på alla plan av ditt liv.

Lycka till med balansgången av att vilja ha mer och utvecklas, jämfört med att vara nöjd med det du har!