Vad gör du med din tid?

Vi är många som önskat oss mer tid och sagt saker i stil med: När jag får tid så ska jag ta tag i det där. Jag hinner inte åka och hälsa på dem just nu. Om jag ändå hade mer tid till min hobby. När jag får tid, då jäklar!

Vi har hamnat i en kollektiv situation som frigör mycket tid för många av oss. Det var absolut inte det här vi tänkte oss när vi önskade oss mer tid, men här är den nu – den extra tiden. Vad gör du med den tid du har fått?

Vi har många gånger skrivit om tid och att ta tillvara på den. Detta är ett sånt tillfälle, den här möjligheten får du bara inte gå miste om. Gör det där du alltid tänkt att du ska göra. Läs den där högen med böcker som stått i ett hörn. Ta tag i motion och nya kostvanor. Ring den där vännen du inte pratat med på så länge. Framförallt – reflektera.

När allt stannar upp kan vi se klart. Det kan vara jobbigt men kanske bör vissa saker skalas av? Det kanske finns alternativa sätt att gå framåt från där vi är idag? Vad får du för insikter när bruset tystnar?

Den här epidemin drabbar urskiljningslöst, precis som tiden. Tiden drabbar oss alla. Det spelar ingen roll vem man är, vad man jobbar med, hur rik man är. Tiden förblir densamma. 24h per dygn per person. Rättvist. Hur kan du få ut mer liv ur din tid?