Våga drömma

Vad drömmer du om? Vågar du drömma? Orkar du drömma? Så många av oss är rädda för att misslyckas så vi testar inte ens. Vi gömmer oss bakom påhittade anledningar till varför vi aldrig kommer få det där jobbet, träffa någon, åka på den där resan eller göra den där grejen. Vi är så bra på att tala om för oss själva och för vår omgivning hur det ligger till, att det är därför som det är som det är och kommer bli som det blir. Ingen vill misslyckas, men det där… det är att misslyckas utan att ens ha gjort sitt bästa först.

Om du för ditt inre skulle se dig själv i framtiden, hur ser ditt framtida jag tillbaka på ditt nutida jag? Är du stolt? Är du besviken? Är du ledsen? Är du glad? Vad känner ditt 30, 40, 50, 60, 70-åriga jag när det står framför dig? Vad säger ditt framtida jag till ditt nutida jag? Kanske skulle du säga att din oro inte behöver vara så stor för det blev faktiskt riktigt bra allting. Kanske skulle du säga åt dig själv att prioritera familjen mer framför jobbet. Kanske skulle du uppmuntra till att leva mer i nuet och hitta på roliga saker nu istället för att vänta. Du skulle förmodligen uppmana dig själv att våga. Våga drömma och inte ge upp om dina drömmar pga rädsla.

Ta fram en tom anteckningsbok och sätt dig någonstans i lugn och ro. Ensam. Sätt på musik som inspirerar dig på ett eller annat sätt. Ta dig en kopp kaffe eller te eller något annat gott. Öppna första sidan i boken och skriv – Mina Drömmar. De här drömmarna är helt dina egna, du behöver inte dela dem med någon. De är för dig och ingen kan klanka ned på dem eller tycka något om dem. Dina drömmar får vara hur stora eller hur små som helst. En dröm kan även vara en känsla – jag vill känna såhär i min relation. Jag vill känna mig uppskattad på jobbet. Jag vill känna mig lugn och tillfreds.

När du har skrivit upp en eller flera drömmar så börja skriva ned sånt som kan ta dig närmare dina drömmar. Vad behövs för att det ska bli så? Tid? Pengar? Engagemang? Träning? Övning? Andras hjälp? Dela upp det i mindre bitar. Kan du ha ett delmål uppnått redan i år? Hur kan du göra för att nå dit? Drömmar kan lätt stanna djupt begravna i hjärtat om de inte blir uppmärksammade och närda. De kommer inte ut av sig själva och de manifesteras inte heller av sig själva. Du manifesterar dem, genom att leva dem och sträva mot dem.

Lägg handen på hjärtat och svara ärligt. Vad drömmer du om?

Va fint, jag hoppas och vill att du uppnår det.

Gå och lev din dröm nu och när ens du känner dig vilsen, tänk på ditt framtida jag. Fortsätt att våga drömma, för din och ditt framtida jags skull.