Vågar du?

DSC_0301

 

Om du vågade göra vad som helst, vad skulle du göra då? Det kanske dyker upp ett virrvarr av mer eller mindre tokiga saker i huvudet på dig nu. Ett hav av möjligheter dök plötsligt upp inom dig förmodligen. Om vi sållar bort alla de tokigaste, farligaste och olagliga sakerna – om du plockar fram de sakerna du önskar göra/kunna/säga/känna/ha, vilka är dom?

Rädslor sätter käppar i hjulet på många löst hållna planer. Ofta är rädslor inlindade i diverse bortförklaringar: – Jag har ändå inte tid nu. Hur blir det med jobbet då? Jag inväntar lite ny motivation… Tyvärr är det ju sällan så att motivation dimper ner hos oss, vi skapar den själva. Tid har vi alla lika mycket, det är hur vi prioriterar våra 24h som gör om vi upplever att vi har tillräckligt med tid eller för lite tid.

Om du vågade göra det du vill, vad skulle du göra då? Börja närma dig den frågan utan murar och bortförklaringar. Tillåt dig att våga formulera dina drömmar, tillåt dig att våga tro på dom, tillåt dig att utforma en plan med delmål längs vägen. Vad kan vara ett första litet steg? Vad kan du göra idag? Detta är ditt liv det handlar om, det blir inte bättre än såhär – om inte du vågar göra det bättre/rikare/roligare.

”Vågar du göra det du verkligen vill?”